Slaaf (Original Motion Picture Soundtrack) – 2021

Slaaf (‘Slave’), Movie – Jack Wouterse – Filmscore/ Produced by: Thed Lenssen
Directed by: Jack Wouterse
Premiered @ NFF (Dutch Film Festival, Netherlands) 2014
Film Montage: Erik van de Belt
Composition, Vocals, Guitar, Percussion, Double Bass, Organ: Maartje Teussink
Nosewhistle: Geert Chatrou

Info & Credits:
NFF Archive/Dutch Film Festival Archive:
www.filmfestival.nl/archief/slaaf/

Review Popunie

De originele filmmuziek van de film Slaaf ging op het Nederlands Film Festival 2014 in premiere en is nu officieel uitgebracht als op zichzelf staande online-release. De composities zijn van de Rotterdamse multi-instrumentalist Maartje Teussink. Zij voerde de muziek ook zelf uit en speelde hiertoe op contrabas, gitaar, orgel en percussie en kreeg hulp van de internationaal gerenommeerde neusfluittist Geert Chatrou.

De film, uit 2014, vertelt het verhaal van een eet-verslaafd hoofd personage, geregisseerd en gespeeld door Jack Wouterse. De film is door Thed Lenssen geproduceerd en kende een positieve ontvangst op het Nederlands Filmfestival van dat jaar. Kijk hier voor de toenmalige filmtrailer.

Maartje Teussink componeerde de muziek bij Slaaf tijdens het montage proces van de film. In een studio in Rotterdam heeft het team met Maartje Teussink en Geert Chatrou in één dag een deel de opnames van de film op band gezet, waarbij op door Teussink gecomponeerde muziek in een aantal takes improvisatie sessies werden gedaan. De ruwe tracks zijn verwerkt in het eindresultaat, een rauw portret over een eetverslaafde man.

Verdere tracks werden door Teussink tijdens de slotmontage aangevuld en zodoende ontstond de filmmuziek, een collage instrumentale sferen die het lot verklankt wat de hoofdpersoon in de film doormaakt; het liefhebben van – en het niet kunnen stoppen met eten. De ‘original motion picture soundtrack’ Slaaf biedt een collectie muziekstukken die ook zonder filmbeelden prima overeind blijven en dit album een bijzondere luistertrip maken.